Thaimaan vierailuilla olen usein jäänyt kaipaamaan sellaista yhteisöä, jossa voisi tavata uusia ihmisiä, jakaa luottamuksella iloja ja suruja sekä kuulla samalla virvoittavaa Jumalan Sanaa. Liian usein lomat ovat kuitenkin jääneet sisällöltään laimeiksi, kun turistirantojen todellinen luonne on tullut ilmi: meteliä, ylihintaisia kopiotuotteita ja epäaitoja ihmisiä – eli käytännössä yhtä suurta teatteria.
Viime vuonna sain sitten vihiä, että Pattayalla toimii suomalaisten ylläpitämä turistikirkko. Niinpä Pattayalle saavuttuani otin yhteyttä pastoriin ja lähdin seuraavana sunnuntaina tutustumaan Kotikirkon toimintaan.

Heti paikalle päästyäni yllätyin, kuinka ystävällisiä ja lämminhenkisiä ihmiset tässä yhtei-sössä olivat. Heistä huokui sellainen rauha ja ilo, jota tavanomaiset paikat eivät tarjonneet. Lauloimme yhdessä kauniita hengellisiä lauluja ja pastori piti sopivan mittaisen puheen. Tilaisuuden jälkeen rupateltiin niitä näitä, ja Kotikirkolla oli vielä kahvitkin lisukkeineen tarjolla.

Pattayan vierailuni kesti kaikkiaan kolmisen kuukautta, ja kävin Kotikirkon tilaisuuksissa viikoittain. Kotiin palattuani huomasin suuren eron aiempiin matkoihini. Tyhjyyden sijaan löysin useita aitoja ystävyyssuhteita ja kuulin monta mielenkiintoista elämäntarinaa.
Haluan palata Pattayalle vielä uudestaankin.

Mika Santala